Narsistinen vanhempi -aikuiset lapset suhtautuvat eri tavalla

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
openyoureyes
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Elo 2021, 19:13

Narsistinen vanhempi -aikuiset lapset suhtautuvat eri tavalla

Viesti Kirjoittaja openyoureyes »

Minulla on tällainen tilanne. Perheessä on siis narsistinen vanhempi, jonka kanssa minä en ole missään väleissä. En siis pidä mitään yhteyttä, ja välit menivät aikoinaan poikki minun aloitteestani.
Osa sisaruksistani alistuu hiljaisesti narsulle kykenemättä laittamaan vastaan. Mutta yksi on ns. kultalapsi, ja hän yrittää saada minua palauttamaan välit narsuun (tai narsu käyttää häntä painostuksen välineenä). Narsu kuulemma suree sydän vereslihalla sitä että olen hylännyt hänet, ja kultalapsen mielestä olen itsekäs kun en suostu pitämään mitään yhteyttä. Vaikka hän jossain määrin ymmärtää ratkaisuani, tämä sisarus on sitä mieltä että olen tehnyt väärin ja ylireagoinut ("ei se oikeasti ole sellainen paha ihminen kuin luulet").
Kuinka normaalia tällainen on, että yksi aikuisista lapsista asettuu ikään kuin narsun puolelle kun taas yksi katkaisee välit? Onko teillä sisarustenne kanssa eriäviä näkemyksiä siitä millainen narsuvanhempanne on?
Gilda
Viestit: 32
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Narsistinen vanhempi -aikuiset lapset suhtautuvat eri tavalla

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Openyoureyes, kuvaat lapsuuden perheeni tilannetta, luonnehäiriöisen narsistiperheen tyypillistä kuviota, jossa lapset jaetaan tiukkoihin rooleihin. Tilanne ei ole muuttunut mitenkään vainoojavanhemman kuoleman jälkeen. Jos mahdollista, välini lapsuuden perheen jäseniin ovat entistä kärjistyneemmät, sillä olen ottanut heihin etäisyyttä. Muutamien käytännön asioiden hoitamisen vuoksi en vielä ole kokonaan välejä katkaissut.

Aihe on raskas ja siitä on onneksi saatavilla tietoa. Ensiksi tulee mieleeni kanadalaisen Kathy Krajcon tarina. Palaan lukemaan Kathyn tekstejä yhä uudelleen.
Toukokuussa 2008 kotonaan äkillisesti kuollut Kathy Krajco, 56, kirjoitti narsismista What Makes Narcissists Tick -blogillaan, joka löytyy netistä yhä. Tennisammattilaisena ja -opettajana toimineella Kathylla oli kuolemaansa saakka raskas osa hyljeksityn ja eristetyn roolissa, kun vanhempien suosikkiasemassa elänyt sisar sai kaiken mitä tarvitsi. Sujuvasti ja elävästi asiantuntemuksella kirjoitettua tekstiä ei lukaise yhdellä istumalla, siitä riittää ajateltavaa pitkäksi aikaa.
Kathy, kuten vanhempansa sekä heidän suosimansa Kathyn sisar, lepäävät jo mullan alla. Tarina säilyy netissä ja auttaa yhä uusia lukijoita ymmärtämään itseään ja elämäänsä. Kathy Krajco oli ensimmäisiä uhreja, jotka tulivat julkisuuteen omalla nimellään kertomaan siitä millaista on narsistinen väkivalta.
Kathy Krajcon kirjanakin ilmestynyt valtavan kokoinen tekstitiedosto What Makes Narcissists Tick on saatavilla pdf-muodossa kaikkien luettavaksi ilmaiseksi tässä linkissä. Ylläpito poistanee, jollei sovi tänne.

https://www.escapeabuse.com/npd.pdf
Vastaa Viestiin