Ero narsisti äidistä

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Marianne
Viestit: 55
Liittynyt: 26 Kesä 2016, 12:56

Re: Ero narsisti äidistä

Viesti Kirjoittaja Marianne »

Lapset ovat lojaaleja vanhempiaan kohtaan, vielä aikuisenakin monesti. Uskoin äitini tarinat siitä, että meillä on ihan tavallinen ja hyvä koti. Että kaikkien muidenkin vanhemmat filmaavat ulkopuolisten nähden ja räyhäävät kun vain oma perhe paikalla. Että äitini on viisas, järkevä ja kova muija kuten itseään luonnehti. Että viisaampi väistää, eli minä. Että pitää vaan sietää ja tehdä kiltisti omat työt, koska monella muulla on paljon huonommin. Että minulla on velvollisuus jäädä asumaan kotiin vaikka en olisi halunnut.
Jälkikäteen minusta on tullut katkera ja vihainen, että annoin jonkun pilata ison osan elämästäni ja rikkoa terveyteni. Vielä pahempaa on itseinho, koska en ymmärtänyt lähteä heti kun tulin täysiikäiseksi.
Ensin yritin ymmärtää miksi äitini on sellainen kuin on, enää se ei jaksa kiinnostaa. Nyt ahdistaa se, mitä kaikkea minun pitäisi vielä tehdä ja se kaikki ei enää onnistu. Terapeutti kehotti toteuttamaan unelmia, mutta edes tiedä millaisia unelmia minulla voisi olla. Ei minulla ole koskaa saanut olla omia haaveita, tai jos on ollut ja ne on sanonut ääneen, ne on ammuttu alas ja nistä on pidetty ivailua kauan. Jotta olisin selviytynyt aiemmin pois minulla olisi pitänyt olla kovempi luonto, toisaalta jos olisin ollut pehmeämpi, olisin hajonnut.
Vastaa Viestiin