Narsisti ei näe itseään

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Illuusioelämää
Viestit: 26
Liittynyt: 18 Heinä 2021, 17:57

Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja Illuusioelämää »

Mitä tämä mielestänne tarkoittaa, että narsisti ei näe itseään? Tarkoittaako esim sitä, että ei pysty muuttumaan, ei näe toiminnassaan vikaa, oman itsen näkeminen olisi narsistille kauhistus, eikä hän kestäisi sitä? Onko kokemuksia?
Minun ex-puoliso ainakin käytti vuosia hienovaraisesti lausetta, että mitenkä sitä muuttuu, jos on 20v ollut samanlainen, loppua kohden sävy jo muuttui, että hänessä ei ole tarvetta ihmisenä muuttua, oli elänyt härskiä kaksoiselämää, perhettään kohtaan henkistä ja fyysistäkin väkivaltaa. Edelleen ei mitään kadu, jatkaa vaan eteenpäin.🙄
Pisara76
Viestit: 11
Liittynyt: 03 Elo 2021, 08:03

Re: Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja Pisara76 »

Totapa itekki olen miettiny. Mulle narsistinen ihminen on sanonu, ettei aio muuttua. Ja mihin ne nyt muuttuisi, koska ei ne näe itteään, eikä mitään vikaa omassa toiminnassaan. Jos mä tässä mietin tätä omaa tapaustani niin oli varmasti jopa ainut täysin rehellinen asia mitä kyseinen hlö mulle sanoi, kun sanoi suoraan, ettei aio muuttua.

Toki narsistinen ihminen voi olla hämmentynyt ja ihmetellä minkä takia hänen kohdallaan tapahtuu tietynlaisia asioita, kuten miksi hänet jätetään ja sitä rataa mut ei ne sillonkaan tapojaan muuta. Jatkavat vaan seuraavan kanssa samaa paskaa.

Eli myös mun näkemys on, ettei ne näe itseään, eikä ees halua nähdä. Ne näkee vaan sen oman kuvitellun täydellisyytensä ja sitä ei narskut kestä, jos se heidän luoma illuusio itsestään täydellisenä ja ihailtuna murtuu.
krassi
Viestit: 358
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja krassi »

Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Narsisti ei pysty tutkiskelemaan itseään. Hän projisoi kaiken ulos päin, muihin. Minun tapauksessa se tuli riidoissa hyvin esiin. Narsisti ei koskaan sanonut, mitä hän itse oli tehnyt tai mitä ajatteli. Hän käänsi asiat niin, että alkoi vimmatusti selittää, mitä minä olin sanonut tai tehnyt. Kyllä minä itse tiesin, mitä minä olin tehnyt, mutta narsisti ei osannut sanoa, mitä hän itse oli tehnyt.
Traci
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Tammi 2022, 11:43

Re: Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja Traci »

Olen tätä pääni puhki myös miettinyt. Pitää vain jotenkin kai itselleen saada menemään perille, että persoonallisuushäiriöinen ihminen näkee kaiken eri tavalla. Ei narsisti näe mitään syytä muuttua eikä siten myöskään kykene muuttumaan. Hänellä on sielun syöpä.

Minä olen juuri vasta tälle palstalle liittynyt. Olen pitkään pohtinut, onko isäni narsisti vai vaan "tavallinen kusipää". Nyt vihdoinkin koen, että näen hänet selvästi, vaikka mitään varmaa diagnoosia ei olekaan. Tiedän kuitenkin että mitään toivoa ei ole, jotta saisimme edes keskusteltua mistään, koska hänessä nyt vain ei ole mitään vikaa.

Olen vasta nyt tiedostanut, että minulla on ns. kehityksellinen trauma. Voin todella hyvin, kun en pidä häneen yhteyttä. On vain vaikeaa kääntää selkä nyt, kun hän on jo 80-v. Jos tietäisin varmasti, että hän lähtee pian, yrittäisin sinnitellä ja jaksaa. Mutta pahin pelkoni on, että hän elää vielä 10 vuotta ja sitä en jaksa.

Minun isäni ei ainakaan näe itseään mitenkään luonnevikaisena. Hän itse asiassa vain säälii itseään, jos hän joutuu millään tavoin kohtaamaan omat tekonsa tai kärsimään itse omista teoistaan . Se että hän esittäisi yksinkertaisesti vilpittömän anteeksipyynnön, yrittäisi korjata mitä on rikkonut, antaisi minulle tilaisuuden toipua - no, se nyt vain on täysin poissuljettu vaihtoehto.
krassi
Viestit: 358
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja krassi »

Näin se on Traci, narsisti ajattelee asiat eri tavalla, päinvastoin. Minulla on hyvä ystävä, joka on narsisti, mutta aika lievä. Puhumme yleensä vain puhelimessa. Monet puhelut menee ok. meillä on hauskaakin. Sitten on asioita, joista tulee täysi fiasko.

Jos aloitan keskustelun aiheesta, jota hän ei tunne hyvin, hän aina siirtyy puhumaan asian vierestä. Hän ei osaa sanoa, että tätä asiaa en tiedä. Kun huomautan, että hän puhuu asian vierestä, hän alkaa selittää kuinka hän itse tekisi ja kehua itseään. Siis ei pysty sanomaan, en tiedä, en tunne, koska on mielestään kaikkitietävä.

Minua ei paljoa häiritse kuvaamani asiat, koska olemme vain puhelinystäviä ja aina voin katkaista puhelun suuttuessani, jonka toisinaan teenkin. Hän ei suutu puhelun katkaisemisesta, seuraavan kerran on kuin mitään ei olisi tapahtunut.
krassi
Viestit: 358
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsisti ei näe itseään

Viesti Kirjoittaja krassi »

Olen miettinyt paljon yhtä asiaa, josta kirjoitetaan vähän. Narsisti jotenkin ei osaa erottaa itseään yksilönä muista yksilöistä. Ex -mieheni sekoitti minut ja äitini. Jos äidilläni oli joku ominaisuus, hän kirkkain silmin saattoi väittää, että minulla on sama ominaisuus. Samoin hän ei erottanut itseään minusta. Hän kuvitteli, että ajattelen kuten hän asioista, joista ei edes keskusteltu. Sana persoonallisuushäiriö sopii hyvin tähän. Heidän persoonallisuutensa kehityksessä on häiriö. He eivät näe itseään erillisenä ihmisinä.

Tähän liittyy myös se, että narsisti helposti selittää tekojaan sillä, että joku muukin tekee samalla tavalla. Usein tämä joku muu on auktoriteetti tai julkkis. Narsisti luulee, että kaikki tekevät kuten hän.

Sitten on vimma opettaa muita. Koska narsisti luulee, että kaikki ajattelevat kuten hän, narsisti luulee olevansa hyvä opettaja. Narsisti "kouluttaa" muita. Kun jollakin on eriäviä mielipiteitä, hän kokee tehtäväkseen palauttaa henkilö "oikealle tielle", oikeaan ajatusmaailmaan. Tähän liittyy se, että narsisti kokee itsensä hyväksi ihmiseksi. Moni narsisti luulee olevansa "heikompien" ihmisten tukija. Se on harhaluulo, mutta narsisti luulee oikeasti pystyvänsä tukemaan muita.

Opettajina ja terveydenhuollossa narsisti voi olla vaarallinen. Mielenterveyshoitajana voi olla tuhoava. Psykiatriassa narsisteja onkin ehkä paljon. Tunteettomina ihmisinä he kestävät vaikeita psykiatrisia oireita, mutta hoitavat sitten väärin.
Vastaa Viestiin