Sivu 1/1

Narsistin sairaudet

Lähetetty: 28 Loka 2021, 15:24
Kirjoittaja Illuusioelämää
Hei.

Onko kenelläkään kokemusta siitä, että esittääkö narsistinen henkilö sairaampaa kuin onkaan tai uskotteleeko kanssaihmisilleen olevansa jopa parantumattomasti sairas?

Re: Narsistin sairaudet

Lähetetty: 11 Marras 2021, 14:28
Kirjoittaja elo20
Hei
Oma kokemukseni oli, että esitti todella sairaampaa kuin todellisuudessa oli. Kyse oli masennuksesta ja sain käsityksen täysin elämänhalun menettämisestä. Minun seurassani kahvilla- hyvä, kun pystyi pysymään paikallaan. Ahdisti niin joka asia. Kahvila näkemisen jälkeen ei mennyt kuin päivä- kaksi kun facebook oli täynnä kuvia itä-Suomen reissusta kaverin kanssa, sukulaisten mökillä olemisesta ja vielä ulkomaanmatka. Aktiivisuusrannekkeesta kuvia, jossa kävely/askelmäärät olivat kaikkien ihasteltavissa joten elinvoimaisuutta näytti olevan. Minuun ei ehdi pitää yhteyttä, kun on niin masentunut ja ei halua olla ihmisten kanssa tekemisissä jne...(täyttä valetta siis kaikki).
Eikä tämä ole lainkaan ensimmäinen kerta. Flunssa=korona, vaikka Suomessa oli koronaan sairastuneiden määrä vasta muutama silloin.
Yskä = keuhkokuume.
Virtsavaivat=syöpä jne...

Re: Narsistin sairaudet

Lähetetty: 18 Marras 2021, 10:20
Kirjoittaja Jadessa
Juu, kuulostaa tutulta. Toki jollakin nyt voi olla heikompi vastustuskyky kuin toisella mutta pienestä aivastuksestakin viikko kotona. Ja siis aikaa ennen koronaa. Ei voi tulla kylään kun pöpöt tarttuu mutta itse voi kuumimpaan loma-aikaan heinäkuussa nuohota Helsingin keskustan. Ei siellä kipeäksi tule kun ei mene kenenkään nuhaisen lähelle. Huokaus :(

Re: Narsistin sairaudet

Lähetetty: 14 Helmi 2022, 08:05
Kirjoittaja Rakastunut
Illuusioelämää kirjoitti: 28 Loka 2021, 15:24 Hei.

Onko kenelläkään kokemusta siitä, että esittääkö narsistinen henkilö sairaampaa kuin onkaan tai uskotteleeko kanssaihmisilleen olevansa jopa parantumattomasti sairas?
Masennuksen esittäminen on ainakin narsisteilla todella yleistä. Sinänsä huvittavaa et tutkimusten mukaan narsismi suojaa masennuskelta.

Tutkimusten mukaan erityisesti suurellinen narsismi, eli erinomaisuudestaan asemastaan ja vaikutusvallastaan vakuuttuneen ihmisen persoonallisuuden piirteet, näyttävät suojaavan kantajaansa masennukselta ja jopa stressiltä.